EFT

Wat is EFT?
Houd me Vast is gebaseerd op een lichte vorm van Emotionally Focussed Couple Therapy (EFT). Dit is een Amerikaanse methode van dr. Sue Johnson. Deze vorm van relatietherapie heeft als uitgangspunt dat de liefde, veiligheid en emoties centraal staan. EFT richt zich op de essentie van jullie relatie. En die essentie blijkt bijna altijd: verbonden willen zijn met je partner, betrokken willen zijn bij elkaar.

Ruzie is vaak een noodkreet om aandacht en daar word je je bewust van door EFT. Je leert hoe je je kunt afstemmen op je partner en duidelijke signalen aan hem of haar af te geven. Hierdoor doorbreek je de vicieuze cirkel waar jullie in terecht zijn gekomen. Het doel van EFT is om stellen te helpen hun liefdesrelatie te herstellen, te versterken en te laten groeien.

De kracht van EFT
Gangbare vormen van relatietherapie focussen zich vaak het verbeteren van de communicatie (en luistervaardigheden), het vergroten van gezamenlijke activiteiten en het veranderen van ‘belemmerende’ gedachten of overtuigingen. Het is echter gebleken dat dit niet voldoende is om het als stel te redden. EFT focust zich juist op de emotionele band tussen jullie (hechting). In hoeverre durven jullie van elkaar emotioneel afhankelijk en emotioneel toegankelijk voor elkaar te zijn?

EFT is de meeste effectieve vorm van relatietherapie. Na het volgen van EFT is 70% van de stellen gelukkig met elkaar. Dit is een veel hoger percentage, dan andere vormen van relatietherapie. Ook blijkt er na langere tijd bijna geen terugval voor te komen.