Houd me Vast relatiecursus

houd me vast

Wil jij een diepere verbinding met je partner?
Zou je het fijn vinden om echt gehoord te worden door je partner?
Wil je eraan werken om van “ik” en “jij” echt “wij” te worden?
Verlang je naar meer passie in je relatie?

Dan is de relatiecursus Houd me Vast echt iets voor jou!

Relatiecursus Houd me Vast

In de relatiecursus Houd me Vast gaan jullie middels de 7 stappenmethode op weg naar een hechtere relatie. Door middel van voorbeelden, filmpjes en oefeningen leren jullie hoe de liefde werkt en hoe je de verbinding met je geliefde op een positieve manier kunt herstellen, versterken en behouden. Jullie relatie wordt krachtiger en steviger. Er ontstaat weer intimiteit en geborgenheid. Leidraad van de cursus is het boek “Houd me vast” van dr. Sue Johnson. Dit boek krijg je bij aanmelding voor de cursus. Houd me Vast is een goed alternatief voor relatietherapie, betaalbaar en erg effectief. Versterk jullie relatie binnen 8 weken.

EFT

De relatiecursus is gebaseerd op de EFT; Emotional Focussed Couple Therapy. Deze succesvolle methode is ontwikkeld op basis van ervaringen met vele verschillende stellen met relatieproblemen. Alles draait om veiligheid en verbondenheid binnen een relatie. De liefde tussen jullie staat centraal. Jullie leren waarom jullie relatie is vastgelopen en wat er moet gebeuren om de vicieuze cirkel te doorbreken zodat de liefde weer terug komt in jullie relatie. De grondlegger van de EFT is de Amerikaanse dr. Sue Johnson.

Verlies van verbondenheid

Jullie worden je bewust van wat je nodig hebt van je partner en hoe je dit op een prettige manier duidelijk kan maken aan elkaar. Woede, kritiek en eisen zijn allemaal noodkreten naar de partner om het verlies van verbondenheid tegen te gaan. Met behulp van EFT maken jullie hier een omslag in. Je leert je veilig te voelen bij je partner, zodat jij je kwetsbaar op durft te stellen. De veiligheid en verbondenheid komt dan weer terug binnen jullie relatie. Er komt weer ruimte voor intimiteit. Ook leren jullie hoe je na de relatiecursus de verbinding vast kunt blijven houden.

Goed alternatief

Na de relatiecursus is jullie relatie verstevigd en weten jullie hoe je de verbinding vast kunt houden. Relatiecursus Houd me Vast is een goed alternatief voor relatietherapie. Het is betaalbaar en toch erg effectief. Ruim 70 % van de stellen versterken hun relatie m.b.v. Houd me Vast en hebben weer plezier en verbondenheid in hun relatie, tegenover minder dan 50% succes bij reguliere relatietherapie.

Wanneer start de cursus?

De relatiecursus Houd me Vast gaat starten op donderdag 14 september 2017. De tijden zijn van 19.30-21.30. Enige uitloop is mogelijk. De bijeenkomsten zijn op de donderdag, 8 weken aaneengesloten. Er is maar plaats voor 4 stellen. Dus wees er snel bij!

Cursusopzet

Houd me Vast bestaat uit 8 bijeenkomsten van ruim 2 uur. Je werkt samen met je partner. Ik werk met 4 stellen tegelijk, maar je werkt afzonderlijk met je partner aan het programma. Er zijn aparte ruimtes in de zaal om samen met je partner kwesties uit te werken. Je bepaalt zelf of je wat wilt delen in de groep. De stof en voorbeeldfilmpjes worden centraal in de groep behandeld.

3 Fases

Tijdens de relatiecursus Houd me Vast doorlopen jullie 3 fases.
De eerste fase is de de-escalatiefase. Eerst gaan jullie kennismaken en vertrouwen opbouwen. Daarna gaan jullie samen op zoek naar negatieve patronen, die jullie relatieproblemen in stand houden. Welke patronen van negatieve escalatie verhindert de verbinding bij jullie en hoe kunnen jullie dat samen doorbreken? Jullie gaan elkaars pijnpunten leren herkennen, benoemen en elkaar leren zien, begrijpen en vergeven. Door de gedragsverandering in de eerste fase verandert de relatie en ontstaat ruimte om opnieuw verbinding aan te gaan.

De tweede fase is de verbindingsfase. Jullie gaan leren in contact te komen met onderliggende gevoelens en onvervulde behoeften zodat jullie je steeds meer naar elkaar zullen openen en elkaar tonen zoals jullie werkelijk zijn. Ook gaan jullie hechtingsangsten leren herkennen en leren deze met elkaar te delen.

De derde fase is de bestendigingsfase. Jullie bekrachtigen wat nu goed gaat. Er wordt onderzocht wat er voor nodig is om de band tussen de partners nog verder te verstevigen en te verdiepen zodat de nieuw ingezette positieve en stijgende lijn zich kan blijven voortzetten en terugval voorkomen wordt. Jullie maken afspraken en oefenen om zelf de resterende kleine problemen te kunnen bespreken en oplossen. Jullie oefenen met de nieuwe vormen van verbinding, zodat de relatiecursus een blijvend effect zal geven op de kwaliteit van jullie relatie.

Waar wordt de relatiecursus gegeven?

De 8 bijeenkomsten van de relatiecursus Houd me Vast worden gehouden in een prachtige en sfeervolle locatie in Afferden Gld.
Conventes
van Heemstraweg 38
6654 KE Afferden (Gld) (±15km ten Westen van Nijmegen)