Relatieproblemen

Verschillen
Als je wat langer samen bent, komen de verschillende karaktereigenschappen en eigenaardigheden aan het licht. Wat je eerst zo leuk aan iemand vond, kan nu irritaties oproepen. Er kunnen zelfs ruzies ontstaan. Je ontwikkelt je misschien op een andere tempo dan je je partner. Ook kunnen grote veranderingen spanningen te weeg brengen. Bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, een verhuizing, financiële problemen, ziekte of overlijden.

Relatiecursus
Vaak kom je hier samen weer uit. Maar wat als de relatieproblemen zo’n grote vormen aannemen dat ze je relatie bedreigen? Jij en je partner verwijderen zich langzaam van elkaar. Jij voelt je niet meer veilig, maar onbegrepen, misschien zelfs eenzaam. Er is geen sprake meer van echte intimiteit. Jullie delen je gevoelens niet meer met elkaar. Jullie hebben vaak ruzie of zeggen haast juist geen woord meer tegen elkaar. Wat nu? Modder je voort met als resultaat meer verwijdering en kans op het einde van je relatie.
Of besluiten jullie er voor te knokken? Misschien is de relatiecursus Houd me Vast iets voor jullie. Of kijk bij de relatietips.